Щодо надання додаткових соціальних гарантій окремій категорії громадян!

Враховуючи надані державою повноваження органам місцевого самоврядування щодо встановлення місцевих соціальних гарантій, фінансування соціальних послуг та розробки програм соціального захисту, рішенням 13-ї сесії 8 скликання Коростишівської міської ради від 23.07.2021 року №270 затверджено Комплексну Програму соціального захисту населення Коростишівської міської територіальної громади на 2021-2023 роки (далі - Програма).

Програма спрямована на забезпечення комплексного підходу до надання соціальної підтримки особам з інвалідністю, учасникам бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил (далі - АТО/ООС), членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, ветеранам війни, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, сім’ям/особам, які опинились в складних життєвих обставинах та сім’ям, які потребують соціальної уваги та підтримки, іншим пільговим категоріям населення.

Одним із пріоритетних напрямків соціальної політики Коростишівської територіальної громади є підвищення ефективності соціального захисту населення і, перш за все, підтримка кожної родини та, зокрема, окремої людини.

Надання соціальних послуг окремим категоріям населення громади з урахуванням їх потреб, за умов реалізації принципів адресності та індивідуального підходу, є найбільш ефективним видом соціальної допомоги.

Наразі, хотілося б звернути увагу жителів громади, що в межах заходів Програми, вже у поточному році виділено фінансування з метою надання грошової компенсації вартості проїзду автомобільним транспортом особам з інвалідністю І групи, інвалідність яких пов’язана з травмами, захворюваннями хребта і спинного мозку, та які пересуваються на інвалідному візку в розрахунку 2500,00 грн. у рік на одну особу.

Для отримання вищевказаної компенсації необхідно подати до Коростишівської міської ради наступні документи:

-    особисту заяву у довільній формі, в якій вказується прізвище, ім’я, по батькові заявника, його адреса, номер телефону та мотиви звернення;

-    згоду на збір і обробку персональних даних, відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних»;

-    копію паспорта заявника (перша, друга сторінки і сторінка, де зазначено місце реєстрації), у випадку подання паспорта у вигляді ІД-картки додається копія довідки про місце реєстрації;

-     копію ідентифікаційного номеру;

-     копію довідки МСЕК про встановлення інвалідності І групи;

-    копію індивідуальної програми реабілітації (ІПР), де має бути зазначено показання для забезпечення особи з інвалідністю1 відповідними технічними та іншими засобами реабілітації (засобами пересування);

-     реквізити банківського рахунку заявника.

За додатковою інформацією по даному питанню просимо звертатися до управління соціального захисту населення та охорони здоров’я міської ради за адресою: м.Коростишів, вул. Соборна Площа, 18, II поверх або за тел. 5-00-52.