Інформація служби у справах дітей Коростишівської міської ради

      В серпні-жовтні 2019 року службою у справах дітей міської ради спільно з відділом освіти, молоді та спорту Коростишівської міської ради, суб’єктами соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, працівниками ювенальної превенції Коростишівського ВП ГУНП на території об’єднаної територіальної громади проведено Всеукраїнський профілактичний захід «Урок» з метою виявлення дітей, які з початку навчального року не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації.

    У ході проведення даного заходу виявлено двох дітей, які не приступили до навчання. Суб’єктами соціальної роботи були вжиті відповідні міри щодо усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, ініційовано притягнення батьків до адміністративної відповідальності у зв’язку з неналежним виконанням батьківських обов’язків.

    Шановні батьки! Звертаємо вашу увагу на те, що відповідно до чинного законодавства, обов’язки по забезпеченню належних умов щодо навчання та виховання дітей покладено на Вас. Відповідно до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо забезпечення необхідних умов утримання, навчання та виховання дітей.

   Відповідно до Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 №684 (зі змінами) за відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин навчальний заклад невідкладно повідомляє поліцію та службу у справах дітей для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом дітей на здобуття загальної середньої освіти.

      Якщо дитина систематично пропускає заняття без поважної причини, а навчальний заклад не має інформації про те, де вона знаходиться, то за законом батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності. Такі справи розглядають на засіданнях суду. У перший раз суд може призначити попередження або штраф у розмірі від 860 гривень до 1700 гривень.   

   Якщо ситуація повториться, то батькам загрожує серйозний штраф у розмірі від 1700 гривень до 5100 гривень, без урахування судового збору»