Триває пошук кандидатів у батьки-вихователів

Увага!

Пошук кандидатів у батьки – вихователі

для створення

ДИТЯЧОГО БУДИНКУ СІМЕЙНОГО ТИПУ

              На виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу влаштовується від 5 до 10 дітей-сиріт та діти, позбавлених батьківського піклування, які виховуються до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівнів акредитації - до його закінчення.

Дитина в ДБСТ:

- зберігає статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, та користується всіма відповідними пільгами;

- зберігає своє прізвище, ім'я, по батькові;

- зберігається право на житло і майно, яке їй належить; за їх збереження до досягнення дитиною повноліття відповідають органи опіки та піклування;

Діти, які виховуються в ДБСТ перебувають на державному забезпеченні: кожен місяць батькам-вихователям виділяються кошти на утримання дітей у розмірі двох прожиткових мінімумів. Крім цієї матеріальної допомоги батьки-вихователі отримують від держави грошову винагороду за виховання дітей, у розмірі 35% від соціальної допомоги на кожну дитину-вихованця, але не більше п’яти прожиткових мінімумів для працездатної особи.

Розглянемо приклад:

Створено дитячий будинок сімейного типу, у якому виховується 6 дітей віком від 6 до 18 років. Щомісяця батьки-вихователі отримують кошти на утримання дітей у розмірі 24 324 грн. (6 дітей*4 054 грн.) та винагороду за їх виховання – 8 513,40 грн. (6 дітей*1 418,90 грн. тобто 35 % від допомоги на дитину). Разом сім’я отримує кожного місяця 32 837,40 грн.

Крім того, родині надається житловий будинок або багатокімнатна квартира та пільги у розмірі 50% на всі комунальні послуги.

Якщо Ви виявили бажання поповнити Вашу сім’ю та допомогти дітям, які залишились без батьківської турботи, звертайтесь за АДРЕСОЮ:

Служба у справах дітей Коростишівської міської ради

вул. Святотроїцька, 6 каб.35, тел. (04130)5-10-50

Коростишівський районний ЦСССДМ, вул. Соборна площа, 18, каб.58

тел. (04130)5-23-22