• Головна
  • Новини
  • Поліція закликає дорослих сумлінніше ставитись до своїх батьківських обов’язків і подбати про літнє дозвілля підлітків

Поліція закликає дорослих сумлінніше ставитись до своїх батьківських обов’язків і подбати про літнє дозвілля підлітків

У поточному році до підрозділів поліції області продовжують надходити звернення з приводу встановлення місця знаходження дітей. На жаль, маємо 2 два трагічних випадки, коли пошуки закінчувались виявленням тіл.

Причини, з яких неповнолітні залишають власні домівки, дуже різні. Але в основному, вони пов’язані або з намаганням привернути до себе увагу дорослих, або через суперечки у родині чи непорозуміння з однолітками, або через перші ніжні почуття. Підлітковий вік – складний і для дітей, і для батьків. Однак не ігноруйте дитячих проблем і намагайтеся спокійно обговорити речі, які  хвилюють ваших підлітків, спробуйте разом знайти правильне вирішення того чи іншого питання або вихід із ситуації, що склалась. Не залишайте дітей наодинці з їх проблемами, не критикуйте і не принижуйте їх погляди.

До Коростишівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області також час від часу надходять повідомлення з приводу встановлення місця знаходження дітей. За допомогою правоохоронців неповнолітні, які станом на сьогоднішній день залишали власні домівки були знайдені та повернуті батькам.

Поліція Коростишева працює в напрямку профілактики та попередження подібних випадків. Збереження життя і здоров’я дітей є одним з пріоритетних напрямків роботи поліції. Саме для цього поліцейські спільно з представниками служб у справах дітей, працівниками ЦСССДМ постійно здійснюють профілактичні рейди. Нагадуємо батькам та особам, що їх замінюють про забезпечення належних умов виховання, навчання та розвитку дітей, організації їх змістовного дозвілля, недопущення вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень відносно дітей. Не забувайте поцікавитись, де вони знаходяться і чим займаються у той чи інший час доби, контролюйте їх місцезнаходження та коло спілкування, цікавтесь інтересами.

Адже, за неналежне виконання батьківських обов’язків передбачена відповідальність (Стаття 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Вразі виявлення зникнення дитини, одразу звертайтесь до поліції. Швидке отримання повідомлення підвищує шанси швидкого встановлення місця перебування розшукуваного.

Давайте разом піклуватися про наших дітей!

Коростишівський ВП

ГУНП в Житомирській області                        

Т.в.о. начальника Коростишівського ВП

ГУНП в Житомирській області

майор поліції                   о/п               Вадим ЖИКЕВИЧ