Понад 71 млн гривень аліментів стягнули державні виконавці Житомирщини за перші три місяці нинішнього року

Це на 146 % більше, ніж за аналогічний період торік, і стало можливим завдяки ефективним інструментам примусового впливу на боржників з аліментів, передбачених двома пакетами законів #ЧужихДітейНеБуває. Додатково діти отримали 1,5 млн грн від штрафів, які сплатили їхні батьки-боржники залежно від суми та тривалості терміну заборгованості: понад 1 рік – 20%, 2 роки – 30%, більше 3 років – 50%.  

           Дітям також було перераховано майже75 тис. грн. за виконання злісними неплатниками аліментів суспільно корисних робіт. Всього ж з початку дії закону #ЧужихДітейНеБуває (а перший пакет набрав чинності 6 лютого 2018 р.) державними виконавцями Житомирщини складено 1915 протоколів про адміністративне правопорушення боржників за ст. 183-1 КУпАП, судами ж області задоволено та винесено 367 постанов про накладення на боржників стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, перелік яких визначає орган місцевого самоврядування. Ці роботи наразі несумлінні батьки виконують у 15-ти районах області та у м. Житомир.

          Уже рік в регіоні триває кампанія, ініційована Мін’юстом, з ліквідації  заборгованості з виплати заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. За цей час державні виконавці стягнули з підприємств-боржників понад 9 млн грн. заборгованих коштів, які отримали більше 1,5 тис.працівників. Тільки за три місяці нинішнього року  вдалося погасити майже 2 млн грн.  заборгованості із зарплати.