На Житомирщині вже є перші працевлаштовані боржники-аліментники

Важливим кроком назустріч вирішенню проблеми щодо стягнення аліментної заборгованості стало підписання Міністерством юстиції України у січні нинішнього року двох меморандумів про співробітництво – з Державною службою зайнятості та Державною службою  України з питань праці.

        Співпраця територіальних органів державної виконавчої служби Житомирщини з міськими та районними філіями обласного центру зайнятості, а також з Управлінням Держпраці дала свої результати.

        Протягом двох останніх місяців державні виконавці області надали 865 консультацій боржникам, які мають майнові зобов’язання за рішеннями судів та інших органів, більшість з яких – боржники-аліментники, що не працюють та не отримують доходів.  Наразі 40 боржників звернулося до центрів зайнятості області, з них 34 – боржники зі сплати аліментів. Працевлаштовано (на робітничі професії) 8 боржників, з яких6 – неплатники аліментів. А отже, кілька дітей можуть тепер розраховувати на фінансову підтримку своїх батьків.

         В розрізі усієї області, здається, небагато.  Однак це тільки початок, попереду в органів державної виконавчої служби, центрів зайнятості ще багато роботи, результат якої – конкретна допомога боржнику працевлаштуватися та фактично соціалізуватись. І зрештою вирішити проблему з погашенням аліментної  та іншої заборгованості.