Мін’юст та ЦВК дали старт просвітницькій кампанії «Я маю право голосу»

    6 березня 2019 року Міністерство юстиції України спільно з Центральною виборчою комісією розпочало всеукраїнську правопросвітницьку кампанію «Я маю право голосу».

   Мета кампанії – підвищити правову обізнаність виборців щодо виборчих прав, механізмів їх реалізації та захисту, поінформувати громадян про порядок здійснення виборчих процедур.

       Основні завдання, які стоять у рамках реалізації цієї кампанії, полягають у наданні громадянам повної інформації щодо своїх виборчих прав та виборчих процедур до, під час та після виборів, роз’ясненні особливостей участі у виборах осіб, які перебувають за кордоном, тих, хто має право голосу, але перебуває не за місцем виборчої адреси, внутрішньо переміщених осіб, виборців, не здатних самостійно пересуватися. Крім того, кампанія, яка триватиме до 21 квітня ц. р., спрямована на активізацію правосвідомості громадян, у тому числі тих, хто голосуватиме вперше, щодо усвідомленої реалізації свого виборчого права, мобілізації максимальної кількості українців для участі у виборах.