• Головна
  • Новини
  • ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ ПОТУЖНОСТЕЙ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ ПОТУЖНОСТЕЙ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

Коростишівське районне управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує операторів ринку харчових продуктів про необхідність проведення реєстрації потужностей відповідно до вимоги статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та згідно Порядку проведення державної реєстрації потужностей затвердженого наказом Мінагрополітики № 39 від 10.02.2016 р.

Державній реєстрації підлягають потужності з роздрібної торгівлі харчовими продуктами, виробництва продуктів харчування не тваринного походження або виробництва продуктів харчування інгредієнтами яких є переробленні продукти тваринного походження, заклади громадського харчування, транспортування, потужності первинного виробництва (землі сільськогосподарських угідь, мисливські господарства, ставки, пасіки, ферми з утримання сільськогосподарських тварин, збір врожаю диких рослин). Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» встановлена адміністративна відповідальність (штраф) за виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону на: юридичних осіб – у розмірі від 23 до 30 мінімальних зарплат; фізичних осіб-підприємців – у розмірі від 8 до 15 мінімальних зарплат. З 1 січня 2019 року мінімальна зарплата становить 4173 грн.

Для проведення державної реєстрації потужностей, оператор ринку харчових продуктів подає заяву встановленого зразку управлінню Держпродспоживслужби по місцю знаходження потужностей.

Державний реєстр потужностей операторів ринку має вільний доступ на офіційному сайті Держпродспоживслужби (w.w.w.consumer.gov.ua → діяльність → реєстри → Державний реєстр потужностей операторів ринку (наказ Мінагрополітики від 10.02.2016 №39), або отримати інформацію в Коростишівському районному управлінні ГУ ДПСС в Житомирській обл. за адресою: м. Коростишів, вул. Горького, 66, тел.5-62-61.

Коростишівське районне

управлінні ГУ ДПСС

в Житомирській обл