Всеукраїнський профілактичний захід “Урок”

urok1

На початку кожного навчального року проводиться Всеукраїнський профілактичний захід „Урок” з метою виявлення дітей, які не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації.

Відповідно до листа Міністерства соціальної політики України від 22.08.2018 № 16384/0/2-18/37 «Про організацію та проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок», наказу № 48-ОД від 22.08.2018 «Про організацію та проведення у 2018 році Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок», з метою   виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального року, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності, безпритульності та негативним проявам у дитячому середовищі службою у справах дітей міської ради спільно з відділом освіти, молоді та спорту Коростишівської міської ради, суб’єктами соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю проводився рейд «Урок» у загальноосвітніх навчальних закладах об’єднаної територіальної громади.

Мета проведення такого заходу, не тільки виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять, але надання дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах адресної допомоги у підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону, популяризація основних напрямків діяльності служби у справах дітей щодо захисту прав дітей, профілактичні бесіди з учнями, які без поважних причин пропускають заняття.

Протягом серпня-жовтня 2018 року службою у справах дітей міської ради спільно з відділом освіти, молоді та спорту Коростишівської міської ради, суб’єктами соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю обстежено житлово-побутові умови проживання 32 дітей у 30 сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах. У ході проведення заходу виявлено одну дитину, яка не приступила до навчання. Були вжиті відповідні міри щодо усунення причин і умов, внаслідок яких дитина не була охоплена навчанням.

З батьками дітей проведено профілактичну роботу з метою недопущення бездоглядності та безпритульності серед дітей.

Одночасно з дітьми, що схильні до бродяжництва, які систематично пропускають уроки без поважних причин, проводиться відповідна профілактична робота з метою запобігання вчинення ними правопорушень та недопущення негативних проявів поведінки, пропусків занять без поважних причин.

Шановні батьки! Звертаємо вашу увагу на те, що відповідно до чинного законодавства, обов’язки по забезпеченню належних умов щодо навчання та виховання дітей покладено на Вас. Відповідно до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо забезпечення необхідних умов утримання, навчання та виховання дітей.