Семінар на тему "Професія-батьки"

 pic2

25.10.2018 року спеціалістом служби у справах дітей міської ради, начальником служби у справах дітей райдержадміністрації та фахівцем районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Коростишівського районного центру зайнятості для безробітних громадян проведено семінар на  тему: «Професія - батьки».

Участь у зустрічі взяли: начальник служби у справах дітей Коростишівської райдержадміністрації – Нагорна Н.П., головний спеціаліст служби у справах дітей Коростишівської міської ради – Старубінська Л.С., фахівець із соціальної роботи Коростишівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Таляровська М.В.

 pic1

Під час зустрічі учасники:

- ознайомились з інформацією про прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та патронат;

- з’ясували, що потрібно для того, щоб взяти на виховання дитину;

- які діти влаштовуються в прийомні сім’ї, ДБСТ та патронатну сім’ю;

- хто може бути прийомними батьками, батьками-вихователями та патронатними-вихователями;

- якими пільгами користуються вищезазначені сімейні форми виховання.

 pic3

Кожен учасник заходу отримав інформаційні матеріали щодо функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу   та патронатних сімей.

Всім бажаючим було доведено до відома, якщо вони готові прийняти дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування або дитину яка опинилася в складних життєвих обставинах, підтримати її, надати сімейне тепло, любов, затишок, підготувати до самостійного життя, необхідно звертатись до відповідних соціальних служб.

Груповим заходом було охоплено 10 осіб.