Хто такий контролер і чому його треба пустити до оселі

Інколи у нас виникають проблеми доступу контролерів до приладів обліку споживачів. Давайте розберемося хто такі контролери і для чого вони потрібні.

Хто такі контролери та навіщо вони приходять до мене додому?

Контролер – це співробітник МКП “Водоканал”, який контролює водопостачання і водовідведення в тому числі і роботу з лічильниками споживачів безпосередньо в місці їх встановлення – в оселі споживача, та оформляє необхідні документи про результати обстеження.

Найпоширенішою причиною візиту контролеру до споживача є контрольне знімання показань водомірних лічильників.
Також контролери активно працюють з боржниками: розносять рахунки, попередження з проханням погасити борг або пропонують укласти договір реструктуризації.

До обов’язків контролерів також входить опломбування та розпломбування лічильників.

Як мені пересвідчитись, що до мене прийшов контролер водоканалу, а не шахрай?

Кожен контролер МКП «Водоканал» має посвідчення встановленого зразка і предявляє його на першу вимогу абонента. Це посвідчення у формі “книжечки” з печаткою підприємства та підписом керівника.

Якщо у вас виникли будь-які сумніви щодо особистості контролера, ви завжди можете зателефонувати до диспетчера 5-22-33 та перевірити інформацію про цього працівника.

Що буде, якщо я не пущу контролера до оселі?

Наголошуємо, навіть якщо Ви кожного місяця вчасно передаєте показники лічильників, це не звільняє Вас від обов’язку забезпечувати доступ представникам МКП «Водоканл» для проведення контрольного зняття показань засобів обліку.

Так Законами України «Про житлово-комунальні послуги» та «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», а також згідно з Договором визначено обов’язок споживачів допускати у своє житло (інший об’єкт нерухомого майна) виконавців комунальних послуг у порядку, визначеному законом і договорами відповідних житлово-комунальних послуг для проведення перевірки показань приладів обліку, які забезпечують індивідуальний облік відповідної послуги.

МКП «Водоканал» закликає сприяти роботі контролерів та вчасно передавати показання лічильників. Це дозволить правильно обліковувати та контролювати споживання послуг з централізованого водопостачання на централізованого водовідведення.

У будь-якому випадку, недопуск контролера не вирішить ваших проблем, і ваш борг нікуди не подінеться. Відмова від співпраці тільки додасть більше клопоту як нашим працівникам, так і вам.
Ми дуже просимо споживачів з розумінням ставитись до роботи наших контролерів та не провокувати конфліктні ситуації.

Працюємо для Вас, разом з Вами. Все буде Україна!

Директор МКП «Водоканал»                                                     Віктор СНІТКО