• Головна
  • Новини
  • Наталія Остапченко: Не вагайтеся, робіть щеплення та захистіть себе від COVID-19

Наталія Остапченко: Не вагайтеся, робіть щеплення та захистіть себе від COVID-19

19 листопада, під час щоденного брифінгу щодо епідемічної ситуації в області перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко закликала жителів Житомирщини якнайшвидше вакцинуватися, аби зупинити поширення коронавірусної інфекції, що спричиняє зростання кількості летальних випадків.

Вона повідомила, що ситуація з пандемією COVID-19 в області залишається напруженою, проте за останній тиждень зменшилася кількість госпіталізацій. Так, у медичних установах, які надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу, зайнято близько 53,85 % ліжок, однак деякі лікарні заповнені на 70 %.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА, сьогодні у стаціонарах лікуються 1505 хворих на коронавірус, з яких кисневу підтримку отримують 1140, а під апаратами ШВЛ – 52 особи.

Перша заступниця голови ОДА зазначила, що 88,1 % пацієнтів із важким перебігом хвороби, які сьогодні знаходяться у стаціонарах, – невакциновані.

Наталія Остапченко у черговий раз наголосила, що вакцинація проти COVID-19 у поєднанні з протиепідемічними заходами критично важливі для подолання пандемії.

Нагадаємо, що під час візиту до Житомирської області Олексій Чернишов разом із керівництвом облдержадміністрації перевірив роботу центру масової вакцинації населення у Житомирі.

Детальніше у Відео