• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України»

Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України»

Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України» є потужним загальнонаціональним об'єднанням благодійних та волонтерських спільнот, яке активно діє з 2011 року та об’єднує понад 70 активних членів Асоціації, Свою діяльність вона скеровує на створення максимально сприятливих умов для розвитку благодійності в Україні; впровадження системи трансферу сучасних технологій ведення благодійної діяльності, модернізацію сучасного законодавства, яке регулює здійснення доброчинної діяльності в Україні, широку популяризацію доброчинності в суспільстві.

Основні напрямки діяльності Асоціації:

  • поліпшення якості комунікацій між благодійниками та отримувачами допомоги, створення можливостей для їх діалогу;
  • допомога у здійсненні системної благодійності: професійно, якісно, прозоро;
  • підтримка ініціатив щодо вдосконалення законодавчих, фінансових, економічних та соціальних умов провадження доброчинності;
  • інституційний розвиток.

Асоціація благодійників України реалізує як власні проекти, спрямовані на розвиток доброчинності в Україні, так і підтримує партнерські програми і проекти, а також заохочує громадські ініціативи у сфері благодійності.

Протягом 2012-2021 років командою ВБО «Асоціація благодійників України» було втілено в життя низку великих проектів, найосновніші з них:

Національний конкурс «Благодійна Україна» (2012 р. - дотепер). Щорічне відзначення найкращих благодійних та волонтерських проектів та ініціатив в Україні, допомога налагодження комунікацій між благодійниками та органами влади, поширення найкращого досвіду.

Спеціальна відзнака «Народний благодійник» (2012 р. - дотепер). Щорічна відзнака в рамках Національного конкурсу «Благодійна Україна» з пошуку та відзначення народного благодійника. Онлайн голосування, відкрите для усіх.

«Зелена книга української доброчинності» (стан розвитку доброчинності в Україні) (2012 р. - дотепер). Щорічний аналітичний збірник, підготовлений на базі експертного опитування «Благодійність в Україні», який містить аналіз поточного стану благодійності в нашій країні.

Впровадження в Україні відсоткової філантропії (2012 р. - дотепер). В Україні ініціативу Асоціації благодійників України про запровадження механізму відсоткової філантропії підтримала велика група народних депутатів України та зареєструвала проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підтримки неприбуткових організацій)» - №2122 від 12.05.2015 р.

Відзнака імені Богдана та Варвари Ханенків (2018 р. - дотепер). Відзнака вручається за особливий внесок у розвиток добротворення в Україні.

Аналітичний центр «БлагоУкраїна» (2019 р. - дотепер). Предметом діяльності Аналітичного центру «БлагоУкраїна» є дослідження проблем розвитку благодійності, волонтерства, соціального підприємництва в Україні, аналіз державної соціальної політики.

Від 2012 року Асоціацією здійснюється інформаційна підтримка не лише партнерів та членів АБУ, але й інформування суспільства про національні чи місцеві заходи у сфері доброчинності (благодійність та волонтерство). Загалом за роки діяльності Асоціації інформаційна підтримка з її офіційного сайту була надана понад 2500 благодійним акціям, які проводилися доброчинцями в усіх регіонах України.

Президент АБУ - Олександр Максимчук

Виконавчий директор АБУ - Оксана Лобко

Детальніше про асоціацію на ЇЇ сайті: https://vboabu.org.ua/about