• Головна
  • Новини
  • "Велике будівництво" на Житомирщині: у Станишівці відкрили відділення екстреної медичної допомоги сучасного зразка

"Велике будівництво" на Житомирщині: у Станишівці відкрили відділення екстреної медичної допомоги сучасного зразка

Завдяки програмі Президента «Велике будівництво» ще один населений пункт Житомирського району  отримав нові можливості для доступу населення до якісної медичної допомоги.

Сьогодні  в с. Станишівка відбулося  урочисте відкриття відділення екстреної медичної допомоги Житомирської багатопрофільної  опорної лікарні Новогуйвинської селищної ради, участь у якому взяли голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, голова райдержадміністрації Юрій Денисовець.

Це один з 10 опорних закладів охорони здоров’я Житомирської області, який обслуговує більш ніж 150 тисяч жителів територіальних громад Житомирського району та прилеглих територій.

Роботи з реконструкції та модернізації існуючого приймально-діагностичного відділення під відділення екстреної медичної допомоги розпочалися у 2020 році за кошти субвенції з державного бюджету, спрямовані на реалізацію проєктів з реконструкції приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я.

Тепер в оновленому приміщенні лікарні розташований ізолятор з окремим входом, обладнаним пандусом. До корпусу лікарні прибудована спеціалізована приймальня для карет швидкої допомоги, а у самій будівлі проведено роботи з підвищення енергоефективності (утеплені стіни і цоколь). Тут  встановленно необхідне  медичне устаткування:   потужна рентгенографічна система,  сучасне УЗД, ендоскопічне та лабораторне обладнання.

Під час реконструкції було змінено планування відділення, розмежовані потоки пацієнтів екстреної  допомоги та планової госпіталізації, обладнано  реанімаційну палату  на 6 ліжок, де пацієнтам надаватимуть невідкладну медичну допомогу. Крім того, виконано частковий ремонт асфальтобетонного перекриття.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала понад 8,5 млн  грн. За кошти субвенції профінансовано понад 7,7 млн грн, за кошти місцевого бюджету – 399,1 тис. грн.

Це  вже п’яте  відділення екстреної медичної допомоги  у Житомирській області та друге – у Житомирському районі, яке модернізували у рамках національної програми «Велике будівництво».

Нагадаємо, 7 червня  голова  Житомирської  РДА Юрій Денисовець  взяв участь у відкритті реконструйованого приймального відділення Коростишівської лікарні ім. Д.І. Потєхіна.

бу бу

бу 1 бу 2

бу 3 бу 4