• Головна
  • Новини
  • Нарада з питань реалізації державної політики протидії торгівлі людьми

Нарада з питань реалізації державної політики протидії торгівлі людьми

 

13 квітня 2021 року у Коростишівській міській раді відбулась спільна консультативна нарада з питань реалізації державної політики протидії торгівлі людьми. Нараду проводила голова ГО «Жіночий інформаційно-консультативний центр» Ірина Бабенко в рамках Проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в умовах децентралізації в Україні». У заході прийняли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бондарчук С.В.,  представники структурних підрозділів міської ради (управління соціального захисту населення та охорони здоров’я; освіти, молоді та спорту; служби у справах дітей), КУ «Центр надання соціальних послуг» Коростишівської міської ради та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Коростишівської міської ради.

На нараді були розглянуті питання реалізації Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми згідно національного законодавства, про важливість прийняття місцевих програм протидії торгівлі людьми із залученням усіх місцевих організацій до проведення інформаційних заходів з попередження цього злочину, щодо надання всебічної гарантованої державою допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми згідно статті 16 Закону України « Про протидію торгівлі людьми», а саме надання безоплатної медичної, психологічної, соціальної, правової та інших видів допомоги.

Під час дискусії учасники наради дійшли згоди, що на даний час роль громади у протидії торгівлі людьми є надзвичайно важливою.

При цьому всі фахівці органів місцевого самоврядування мають бути добре обізнані з ознаками злочину торгівлі людьми, порядком встановлення відповідного статусу та спрямовувати виявлених постраждалих осіб для отримання допомоги до відповідних структур районного та обласного рівня.

Ірина Бабенко наголосила, що проведення інформаційно-консультативних зустрічей з керівниками територіальних громад, допомога у плануванні і проведенні інформаційних кампаній щодо протидії сучасному рабству, виявлення постраждалих від торгівлі людьми осіб і надання їм допомоги сприятиме підвищенню рівня безпеки людини в кожній громаді.