• Головна
  • Новини
  • Про умови списання податкового боргу, і не тільки, під час засідання робочої групи з питань наповнення та збільшення надходжень до бюджету громади Коростишівської міської ради

Про умови списання податкового боргу, і не тільки, під час засідання робочої групи з питань наповнення та збільшення надходжень до бюджету громади Коростишівської міської ради

На початку місяця поточного року  відбулося засідання робочої групи з питань наповнення та збільшення надходжень до бюджету громади Коростишівської міської ради за участі представників Коростишівської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області під час якого обговорено роботу та завдання для постійно діючих комісій, необхідності розгляду нових законопроектів для підтримки бізнесу, впровадження РРО.

Під час зустрічі було наголошено, що в умовах децентралізації відповідальність органів місцевого самоврядування за наповнення бюджетів значно зростає. Однією з головних цілей податкової служби та ОТГ на сьогодні є наповнення місцевих скарбниць, тому особливу увагу необхідно приділяти залученню додаткових джерел доходів та проведення спільних заходів.

Серед іншого, розглянуто зміни до Податкового кодексу України відповідно до яких платникам податків (фізичним та юридичним особам окремих категорій), у яких станом на 1 листопада 2020 року обліковувався податковий борг та яким можуть бути прощені фінансові санкцій.

Начальник Коростишівської ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області Тетяна ДЕМИДЕНКО детально роз’яснила присутнім механізм відстрочення сплати податків, умови списання санкцій та пені та що необхідно для цього зробити, до яких боржників таке списання буде застосовуватись. Відповіла на усі запитання присутніх.

Окремо було обговорено організаційні питання щодо легалізації доходів громадян, що здійснюють діяльність у сфері надання послуг таксі, діяльність таксі. Особливу увагу приділено державної реєстрації таких суб'єктів господарювання, ліцензування діяльності та реєстрації фізичних осіб підприємців у органах податкової служби.

Учасники обговорили проблемні питання щодо обліку і сплати земельного податку, податку на нерухоме майно, податку на доходи фізичних осіб.

zust1