• Головна
  • Новини
  • До відома отримувачів житлових субсидій Коростишівської ОТГ !

До відома отримувачів житлових субсидій Коростишівської ОТГ !

Відповідно до норм Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (зі змінами) (далі - Положення), житлова субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальної норми житла, соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і розміром обов’язкового відсотка платежу, визначеного в порядку, встановленому КМУ.

Пунктом 9 Положення передбачено, що призначення житлових субсидій та контроль за їх цільовим використанням здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій (далі- УСЗН РДА).

Для призначення житлової субсидії особа подає до органу соціального захисту населення заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за встановленими формами.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1282 та Постановою від 23.12.2020 №1324 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», внесено зміни до Положення, а саме:

  • з 1 листопада 2020 року житлова субсидія на * загальних підставах призначається особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема шляхом успадкування;
  • при призначенні субсидії враховується не опалювальна площа житла, а загальна площа житлового приміщення, що не перевищує 130 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку і 230 кв. метрів для індивідуальних будинків. У разі перевищення вищезазначених норм, житлова субсидія не призначається (крім житлових приміщень дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, багатодітних сімей, сімей, у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування);
  • за рішенням комісії призначається житлова субсидія домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебування за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Призначення житлової субсидії та інформування заявника про результати розгляду документів відбувається у термін до 10 днів або до 30 днів у виключних випадках — якщо це потребує складання акту обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ї та прийняття відповідного рішення комісією при місцевих органах влади.

Також звертаємо увагу, що відповідно до постанови від 23.12.2020 №1324 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» до середньомісячного сукупного доходу осіб, яким надаються державні допомоги розмір призначеної їм

житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу не враховується.

З 1 січня 2021 року заяви з необхідними документами приймаються від громадян УСЗН РДА лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або Єдиний державний веб-портал електронних послуг).

Заяви з необхідними документами також приймаються уповноваженими посадовими особами відділу соціального захисту населення та Управління центру надання адміністративних послуг Коростишівської міської ради за адресою: вул.Соборна ПлощаЛ8, м.Коростишів з 8:00 до 17:00 з понеділка по п’ятницю.

Консультацію щодо оформлення житлової субсидії можна отримати за телефонами: (04130) 50052 відділ соціального захисту населення Коростишівської міської ради; Управління ЦНАП Коростишівської міської ради (04130) 52588; (04130) 52936 та 52935 УПСЗН Коростишівської РДА.