• Головна
  • Новини
  • Інформація Коростишівського об'єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про стан військового обліку на території Коростишівської об’єднаної територіальної громади

Інформація Коростишівського об'єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про стан військового обліку на території Коростишівської об’єднаної територіальної громади

Військово-облікова робота та бронювання військовозобов’язаних і призовників в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах і організаціях району у 2020 році була організована і здійснювалася відповідно до керівних документів, з метою покращення стану військового обліку на території району у 2020 році районною державною адміністрацією, керівниками органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, спільно з військовим комісаріатом, проведено комплекс заходів, направлених на належне ведення військового обліку та контролю за його станом.

Питання військового обліку розглядались на нараді в районній державній

адміністрації 20.02.2020 року. Були розглянуті питання:

  1. Організації осіннього призову на строкову службу в Збройних Силах України;
  2. Залучення громадян району до служби в Збройних Силах України за контрактом;
  3. Організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних.

За підсумком наради головам старостинських округів були надані доручення, які були виконані не в повному обсязі.

Комісією Коростишівського ОМВК були перевірені міська рада, деякі старостинські округи та установи Коростишівської міської ради. За результатами роботи комісії зроблено висновок, що стан військового обліку на об'єктах перевірки переважно відповідає вимогам законів України, інших нормативно-правових актів. Посадові особи райдержадміністрації, сільських рад, підприємств та установ, які підлягали перевірці, відповідально поставились до перевірки, забезпечили правильну організацію та підвищення якості військового обліку військовозобов'язаних на підпорядкованих територіях. Разом з тим виявлені наступні недоліки:

  1. Правила військового обліку не завжди розміщені належним чином.
  2. Звітність до ОМВК ведеться з порушеннями.
  3. Посадові особи знають свої обов'язки на слабкому рівні.

Виявлені недоліки були усунуті у результаті перевірок та звірок та надання інформаційно-правової допомоги, у результаті чого вищевказані недоліки були усунуті.

Відповідно до затвердженого головою міської ради плану перевірок на 2020 рік комісією, визначеною розпорядженням міської ради, план звірок та перевірок виконаний не в повному обсязі у зв’язку з посиленням карантинних заходів спричинених епідемією СОVID-19.

В результаті звіряння було встановлено:

1. Облікові давай призовників та військовозобов’язаних.

2. Надіслані повістки для проходження медичної комісії громадянам, які не досягли граничного віку перебування на військовому обліку.

Аналіз результатів проведених перевірок свідчить про те, що стан військового обліку у більшості об'єктів перевірки загалом відповідає вимогам законів України, іншим нормативно-правовим актам, але потребує додаткового контролю з боку посадових осіб Коростишівської міської ради.

На належному рівні організований військовий облік у перевірених установах: Коростишівський міській раді (голова - Кохан І), Щигліївському старостинському округу ( староста – Вернигора І.)

Національною поліцією (керівник - Столяр В..) проведені наступні заходи щодо розшуку військовозобов’язаних та призовників, які ухиляються від виконання військового обов'язку:

  1. Доставка до Коростишівського ОМВК громадян, як і ухиляються від виконання військового обов’язку.
  2. За зверненням Коростишівського ОМВК здійснено досудове

розслідування стосовно ухилення військовозобов’язаних від військового обліку.

Загальними недоліками щодо ведення військового обліку є недостатній рівень знань посадовими особами своїх обов’язків.

Протягом року проводилась робота щодо бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, на період мобілізації та на воєнний час. Випадків незаконного бронювання не виявлено.

З метою покращення стану військового обліку прошу сприяти висвітленню

негативних наслідків порушення військового обліку у ЗМІ та проведенні роз’яснювальної роботи серед молоді щодо виконання військового обов’язку.

Військовий комісар Коростишівського об’єднаного міського

територіального центру комплектування та соціальної підтримки        

капітан                                                                                                       І.ЮР’ЄВ