• Головна
  • Новини
  • Служба судової охорони взяла під охорону 16-у судову установу Житомирської області

Служба судової охорони взяла під охорону 16-у судову установу Житомирської області

Коростишівський районний суд Житомирської області з 29 вересня перебуває під охороною Служби судової охорони. Це 16-та судова установа регіону, де співробітники Служби виконують завдання з охорони приміщень, здійснення пропускного режиму з дотриманням карантинних мір, підтримання громадського порядку, припинення проявів неповаги до суду та забезпечення безпеки учасників судового процесу.

Для церемонії передачі приміщення суду під охорону до Коростишева прибуло керівництво та начальники відділів Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області. Вони проінструктували наряд співробітників та забезпечили їх необхідними приладами та засобами для здійснення пропускного режиму.

«Від сьогодні ваш суд під надійною охороною Служби судової охорони, тож сподіваємося за порозуміння та плідну співпрацю», - зазначив начальник територіального управління полковник Служби Геннадій Герасимчук, вручаючи виконувачу обов’язків голови Коростишівського суду Романові Василенку табличку з логотипом Служби судової охорони.

В.о. голови суду в свою чергу зазначив, що поява у приміщенні установи Служби судової охорони довгоочікувана, і колектив суду з готовністю співпрацюватиме зі співробітниками, які несуть службу на посту пропуску.

Спокійних нарядів та законослухняних відвідувачів співробітникам Служби побажав начальник Коростишівського відділу поліції підполковник поліції Вадим Жикевич.

Нагадаємо, що співробітники Служби судової охорони мають право:

- вимагати від осіб, які входять до приміщення суду, пред’явлення документа, що посвідчує особу;

- здійснювати поверхневу перевірку відвідувачів шляхом їх візуального огляду та огляду їх речей, проведення по поверхні вбрання спеціальним приладом або засобом;

- затримувати осіб, які незаконно проникли або намагаються проникнути на об’єкти охорони, перевіряти у них документи, що посвідчують особу, здійснювати особистий огляд затриманих та огляд їх речей, які є при них, і передавати їх правоохоронним органам;

- застосовувати зброю, заходи фізичного впливу та спеціальні засоби в порядку та випадках, визначених законами України «Про Національну поліцію» та «Про охоронну діяльність».

Також на період карантину громадяни, яких викликано до суду для участі в засіданнях, мають дотримуватися маскового режиму та пройти дистанційну термометрію.

Не допускається прохід осіб до приміщень суду, іншого органу судової влади з вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів із гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозоточивої чи подразнюючої дії, крім працівників правоохоронних органів та фельд'єгерської служби під час виконання ними службових обов'язків.

Пресслужба Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області