• Головна
  • Новини
  • Рекомендації державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров'я України»

Рекомендації державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров'я України»

З метою попередження епідемії респіраторних вірусних інфекцій,
спричинених COVID-19 на території області пропонуємо:
1. Терміново зупинити рух усіх видів пасажирського транспорту.
2. Терміново припинити виробничу діяльність усіх підприємств, установ та організацій, крім харчових, фармацевтичних та підприємств життєзабезпечення.
2.1. Власникам підприємств, які будуть продовжувати виробничу діяльність в умовах карантину забезпечити організований підвіз працівників до місця роботи та у зворотному напрямку.Посилити протиепідемічні та дезінфекційні заходи - дезобробку рук, транспорту, виробничих приміщень та обладнання. Забезпечити працівників засобами індивідуального захисту (маски, респіратори, костюми), проводити щоденний температурний скринінг.Осіб з підвищеною температурою, або з симптомами
респіраторного захворювання ізолювати в окремо виділеному приміщенні та повідомити лікувально-профілактичний заклад.
3. Зобов’ язати керівників медичних закладів:
3.1. Тимчасово припинити проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій, крім термінових та невідкладних.
3.2. Терміново провести виписку усіх хворих, (крім тих, які знаходяться у тяжкому стані), з подальшим проведенням лікувальних заходів амбулаторно за місцем проживання.
3.3. Забезпечити максимальну готовність та перепрофілювання медичних закладів для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.
4. Терміново вжити заходів щодо:
4.1. Визначення комплексу лікувально-профілактичних відділень та  закладів для лікування хворих, для госпіталізації контактних осіб (ізолятор), для госпіталізації осіб, які виявили бажання покинути територію карантину (обсерватор).
4.2. Приведення до готовності визначених закладів та задіяти їх у разі ускладнення епідемічної ситуації.
4.3. Забезпечення встановлення медико-санітарного спостереження протягом 14 днів за особами, які перебувають на самоізоляції. До самоізоляції допускати осіб, що мають належні умови та зможуть виконувати комплекс протиепідемічних заходів (наявність ізольованого житла, можливість сторонньої допомоги в забезпеченні продуктами харчування та ліками, засобами гігієни та санітарні умови - санвузол з проточною холодною та гарячою водою, каналізування) та не становитимуть загрози для оточуючих.
5. Вирішити питання щодо залучення до протиепідемічних заходів територіальних установ Держпродспоживслужби області та ГУ Національної поліції у Житомирській області з метою:
5.1. Посилення державного нагляду за проведенням операторами ринку харчових продуктів карантинних заходів.
5.2. Вжиття передбачених заходів в разі виявлення порушень санітарного законодавства.
5.3. Проведення щоденного контролю за дотриманням громадянами та юридичними особами встановлених карантинних та обмежувальних заходів,
5.4. Вжиття вичерпних заходів до порушників законодавства.