• Головна
  • Новини
  • Програма «U-LEAD з Європою» продовжує роботу над впровадженням децентралізації на Житомирщині

Програма «U-LEAD з Європою» продовжує роботу над впровадженням децентралізації на Житомирщині

12 лютого 2020 року на Дні відкритих дверей нова команда офісу презентувала головам громад, посадовцям, журналістам та партнерам результати роботи та плани на майбутнє. У проведенні цього заходу від Коростишівської громади прийняв участь заступник міського голови Михайло Лукомський.

З 2016 року Програма «U-LEAD з Європою» зробили великий вклад в поступ громад. За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» Коростишівською ОТГ було розроблено стратегію розвитку освіти. Також для нашої громади за підтримки цієї Програми було підготовлено фахівців із енергоаудиту з відповідною сертифікацією. Коростишівська ОТГ входить до спільноти комунікаційників ОТГ та спільноти проєктних менеджерів ОТГ.

Василь Невмержицький, керівник Житомирського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» наголосив - «Реформа місцевого самоврядування – це успішний проєкт України. Сьогодні процес змін знаходиться на відповідальному етапі, і Програма «U-LEAD з Європою» спільно з громадами та владою максимально надаватиме підтримку. З 2016 року ми напрацювали великий досвід супроводу, навчання та допомоги у реформі, яким продовжимо ділитись».

Представили нову команду офісу та разом із головами громад презентували низку історій успіху, реалізованих за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у регіоні. Надаватимуть підтримку громадам консультаціями та організовуватимуть навчання для фахівців ОТГ радники з децентралізації та реформи місцевого самоврядування й фінансів та муніципального управління.

Спільно із фахівцями регіонального офісу, голови та представники громад поділившись на групи мали практичну роботу з напрацювання проблемних питань у громадах. Ця інформація стане основою навчань та заходів, які проводитиме регіональний офіс Програми

8428432