• Головна
  • Новини
  • Про розгляд клопотання Коростишівської міської ради по незадовільному утриманню вул.Київська в м.Коростишеві

Про розгляд клопотання Коростишівської міської ради по незадовільному утриманню вул.Київська в м.Коростишеві

Щодо розгляду клопотання Коростишівської міської ради по незадовільному утриманню вул.Київська в м.Коростишеві (відповідь від Департаменту регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації)

Як відомо з 1 січня 2018 року відбулася передача автомобільних доріг загального користування місцевого значення зі сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України в управління обласних державних адміністрацій.

Автомобільна дорога по вул.Київська у м.Коростишеві не є дорогою комунальної власності, тому Коростишівська міська рада не вправі вчиняти будь-які дії на даному об’єкті, оскільки це буде трактуватися як порушенням та тягне за собою нецільове використання коштів.

Враховуючи скарги та нарікання від жителів громади щодо незадовільного утримання вул.Київська в м.Коростишеві, міська рада неодноразово зверталася        з клопотаннями до Житомирської облдержадміністрації з проханням проведення відповідних ремонтних робіт по вул.Київська в м.Коростишеві.

Відповідно отриманої відповіді департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації проінформував, що на сьогодні між управлінням дорожнього будівництва та інфраструктури облдержадміністрації та ТОВ «Житомирський автодор» укладено договір від 24.07.2019 р. №38 п/з на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Житомирської області протяжністю 6941,5 км.

Міську раду також було повідомлено, що з метою вирішення порушеного питання, а саме належного утримання вул. Київська в м.Коростишеві, працівниками Департаменту буде проведено відповідне обстеження стану дороги. Після обстеження, у разі необхідності, буде підготовлений акт-дефектів (завдання) та надісланий до підрядної організації ТОВ «Житомирський автодор» стосовно проведення відповідних видів робіт на автомобільній дорозі за рахунок коштів передбачених на експлуатаційне утримання у межах наявного фінансування.

Тож сподіваємось, що роботи будуть проведені.