• Головна
  • Новини
  • ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення громадського обговорення пропозицій щодо перейменування геонімів назв вулиць, провулків міста Коростишів.

ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення громадського обговорення пропозицій щодо перейменування геонімів назв вулиць, провулків міста Коростишів.

Коростишівська міська рада повідомляє про проведення громадського обговорення щодо перейменування геонімів назв вулиць, провулків у місті Коростишеві відповідно до розпорядження міського голови за №173 від 01.07.2019 року, згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»

Перелік геонімів:

вулиці Володарського на вул. Волинска- Коростишівський край формувався на межі Волинської і Київської земель і з 1795 р. Коростишів перебував у складі Волинської губернії.

вулиця Горького та провулок Горького на вул. Івана Богуна та провулок Івана Богуна ( український військовий і державний діяч, козацький полководець часу Хмельничинни, полковник подільський. З початком у 1648 році визвольної війни українського народу Богун став одним із сподвижників гетьмана Богдана Хмельницького і згідно з реєстром війська Запорізького 1649 року, значився серед козаків Чигиринського полку, а його сотні був записаний кадровий резерв Хмельницького як прості козаки. Згодом, 1650 року, за добрі організаторські здібності та військовий талант Богуна призначили кальницьким полковником).

вулиця Димитрова на вул. Поліська - археологом В.Б. Антонович в кінці 19 поч.20 ст. була видана «Археологічна карта Київської губернії» та «Археологічна карта Волинської губернії», де він вперше систематизує всі відомості на той час на східному Поліссі стойбища,городища,кургани та інші історичні і культурні пам’ятки середньовіччя.

вулиця Дундича на вул. Леонід Каденюка ( український льотчик- випробовувач 1-го класу, космонавт, генерал-майор авіації, перший і єдиний астронавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Народний Посол України, Герой України, Президент Аерокосмічного товариства України, радник Прем’єміністра України та Голови Державного космічного агенства України.

вулиця Мануільського на вулицю Олега Ольжича - український поет, політичний діяч, археолог.

вулиця Островського на вулицю Білоцерківську - в 1649 році Коростишів стає сотенним містечком Білоцерківського полку.

вулиця Пархоменка на вулицю Володимира Антоновича- український історик, археолог, етнограф, археограф.

вулиця Тельмана, провулок Тельмана на вул. Олекси Довбуша, провулок Тельмана на провулок Олекси Довбуша - український опришок, иайвідоміший із опришківських ватажків у Карпатах.

вулиця Цендрівських на вулицю Лісова - вулиця межує з лісом і раніше мала назву Лісова.

вулиця Шелушкова на вулицю Житомирська - перші писемні згадки про Коростишів як село Житомирського повіту, Київського воєводства датуються 1499 роком.

вулиця Щербакова на вулицю Варшавська - в 18-19 ст. на цій вулиці поселялись жителі польської національності і вулицю називали Варшавою.

Пропозиції (зауваження) просимо подавати до 20.01.2020 року до Коростишівської міської ради за адресою: м. Коростишів, вул. Володимирська, 1, тел. 5-28-25 та офіційний веб-сайт міської ради

Пропозиції або зауваження подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, ім’я по батькові та адреси особи, яка їх подає, юридичні особи зазначають їх найменування та місцезнаходження.