ОБЕРЕЖНО – БОТУЛІЗМ!!!

ботулізм

За результатами аналізу оперативних повідомлень територіальних органів Держпродспоживслужби станом на 01.07.2019 було зареєстровано 56 випадків захворювань на ботулізм, під час яких постраждало 63 особи, із них 4 - померли, за аналогічний період 2018 року було розслідувано 41 випадок, підчас яких постраждало 46 осіб.

У всіх випадків ботулізму, участь у розслідуванні яких брали територіальні органи Держпродспоживслужби, 31 - пов'язаний із рибною продукцією, у тому числі 10 - ймовірно пов’язані із вживанням рибної продукції промислового виробництва.

В Житомирській області з початку 2019 року зареєстровано 8 побутових випадків ботулізму, внаслідок яких постраждало 8 дорослих, за аналогічний період минулого року було зареєстровано 4 випадки. Причинами захворювань стали продукти домашнього виготовлення: консервовані сало, кабачки, огірки, гриби, ікра кабачкова, тушонка з яловичини та свинини.

З метою попередження виникнення інфекційних захворювань, харчових отруєнь, в тому числі і на ботулізм, Коростишівська Держпродспоживслужба ЗАСТЕРІГАЄ щодо придбання харчових продуктів домашнього виготовлення та які реалізуються у невстановлених місцях торгівлі, стихійних ринках, а також у торгівельних мережах без наявності документів, що засвідчують якість та безпечність харчових продуктів.

ПАМЯТАЙТЕ!!! Ваше здоровя у Ваших руках!

Будьте здорові!!!