• Головна
  • Новини
  • Коростишівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану інформує

Коростишівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану інформує

За І квартал 2019 року Коростишівським районним відділом ДРАЦС ГТУЮ у Житомирській області зареєстровано 91 народження у т.ч. 1 мертвонародженого малюка. Народилось 56 хлопчиків та 35 дівчаток. Під час державної реєстрації народження найчастіше дівчаткам давались такі імена, як  Софія, Анна, Марія, Злата, Аліса; хлопчикам – Макар, Богдан, Артем, Давид, Іван, Марк, Олександр. Рідше  -  Евеліна, Милана, Поліна, Зоряна, Емілія, Уляна, Анна-Соломія та Ігор, Гордій, Остап, Мирон, Гліб, Дмитро, Микола. Ілля, Ростислав, Нестор, Максим. Серед рідковживаних імен були Мірра, Іта та Алан, Домінік.

Наймолодшій мамі виповнилось 17 років, найстаршій  - 45, татусям  – 19 та 47.

Первістка дочекались 32 сім’ї, другою дитиною поповнилися 36 сімей, третьою-18, четвертою – 1, п’ятою – 2, сьомою – 1.

За аналогічний період 2018-го було зареєстровано також 91 народження, у т.ч. 1 мертвонародженого малюка. Тоді народилось 50 хлопчиків та 41 дівчинка.

Продовжуючи впроваджувати пілотний проект Міністерства юстиції України, щодо проведення державної реєстрації народження дітей у пологових будинках, районним відділом у пологовому відділенні Коростишівської центральної районної лікарні ім. Д.І.Потєхіна зареєстровано 55 діток та видано свідоцтва про народження дитини.

Послугою щодо державної реєстрації народження в пологовому будинку скористались не лише жителі нашої громади та району, але й жителі Андрушівського, Брусилівського, Радомишльського, Ружинського, Олевського районів Житомирської області, міста Житомира, міста Бердичева, Макарівського району Київської області.

Правилами реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 р. № 207,  передбачено, що  за бажанням батьків чи одного з них документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини можуть бути подані через органи державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації народження дитини. Такою послугою за І квартал 2019 року скористалось 25 батьків.

Начальник Коростишівського р/в ДРАЦС                                                  Наталія Білошицька