• Головна
  • Бюджет міста
  • ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

(оприлюднюється на виконання Постанови КМУ від 11.10.2016р. №710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та код ЄДРПОУ замовника, його категорія: Коростишівська міська рада; 12500 Житомирська область, м.Коростишів. вул. Дарбіняна,11, код ЄДРПОУ 04053660; орган місцевого самоврядування.

Предмет закупівлі: ДК 021:2015: 09120000-6 - Газове паливо (Природний газ)

Вид закупівлі: відкриті торги з особливостями

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі.

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб Замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації

Обґрунтування очікуваної вартості закупівлі/бюджетного призначення:

19 липня 2022 р. Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам» № 812 (далі – Постанова № 812).  Так, відповідно до підпункту 4 пункту 2 Постанови №812 спеціальні обов’язки покладені на ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” – щодо забезпечення постачання природного газу споживачам, що є бюджетними установами відповідно до Бюджетного кодексу України, закладам охорони здоров’я державної власності (казенні підприємства та/або державні установи тощо), закладам охорони здоров’я комунальної власності (комунальні некомерційні підприємства та/або комунальні установи, та/або спільні комунальні підприємства тощо) (далі – бюджетні установи) на умовах передбачених пунктом 6 Постанови №812. Відповідно до вказаного пункту встановлено, що ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” постачає з 1 вересня 2022 р. по 31 березня 2023 р. (включно) природний газ бюджетним установам на умовах договору постачання, укладеного з цим товариством на період до 31 грудня 2022 р., за ціною, що становить 16390 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1000 куб. метрів газу (без урахування тарифу на послуги з транспортування природного газу для точки виходу та коефіцієнта, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед).

Тому, відповідно положення статті 117 Конституції України, де Кабінет Міністрів України в межах своєї компетенції видає постанови і розпорядження, які є обов’язковими до виконання, а також беручи до уваги положення Постанови №812, якою врегульовано, що ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” постачає з 1 вересня 2022 р. по 31 березня 2023 р. (включно) природний газ бюджетним установам, Замовник дотримуючись принципів максимальної економії, ефективності та пропорційності, а також відкритості, прозорості та недискримінації учасників, розрахував очікувану вартість закупівлі відповідно до планових бюджетних призначень на 2023 рік та виходячи з потреб природного газу на опалювальний період з січня по березень включно 2023 року.

Всього ціна газу за 1000 куб. м з ПДВ, з урахуванням тарифу на послуги транспортування та коефіцієнту, який застосовується при замовленні потужності на добу, становить 16 553,89 грн, яка є в два рази меншою за ринкову.

Виходячи з вищенаведеного, очікувану вартість закупівлі розраховано виходячи з потреб природного газу на січень- березень 2023 року в розмірі: обсяг – 13,10тис.куб.м. що дорівнює очікуваній вартості –216855,96 грн в т.ч. ПДВ 20%.

Уповноважена особа                                                              Олена ПАСТУШКЕВИЧ