Увага! Пошук кандидатів у батьки – вихователі!

Увага!
Пошук кандидатів у батьки – вихователі!

 home

ДИТЯЧИЙ БУДИНОК СІМЕЙНОГО ТИПУ (ДБСТ) - СІМ'Я АБО ОКРЕМА ОСОБА, ЯКА НЕ ПЕРЕБУВАЄ У ШЛЮБІ, ЩО ДОБРОВІЛЬНО, ЗА ПЛАТУ ВЗЯЛА НА ВИХОВАННЯ ТА СПІЛЬНЕ ПРОЖИВАННЯ НЕ МЕНШЕ 5 ДІТЕЙ-СИРІТ І ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ. ЗАГАЛЬНА КІЛЬКІСТЬ ДІТЕЙ У ДИТЯЧОМУ БУДИНКУ СІМЕЙНОГО ТИПУ НЕ ПОВИННА ПЕРЕВИЩУВАТИ 10 ОСІБ, ВРАХОВУЮЧИ РІДНИХ.

Для діяльності ДБС держава надає батькам-вихователям житловий будинок або багатокімнатну квартиру. Робота з виховання дітей-цілодобова, батьки не мають відпусток.

Дитина в ДБСТ:

- зберігає статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, та користується всіма відповідними пільгами;

- зберігає свої прізвище, ім'я, по батькові;

- зберігається право на житло і майно, яке їй належить; за їх збереження до досягнення дитиною повноліття відповідають органи опіки та піклування;

- виховується в дитячому будинку сімейного типу до досягнення            18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівнів акредитації - до його закінчення.

Діти, які виховуються в ДБСТ перебувають на державному забезпеченні: кожен місяць батькам виділяються кошти на утримання вихованців, проводяться заходи з організації дитячого оздоровлення та відпочинку.

Крім цієї матеріальної та соціальної допомоги батьки-вихователі отримують від держави грошову винагороду за виховання дітей.

Якщо Ви виявили бажання поповнити Вашу сім’ю та допомогти дітям, які залишились без батьківської турботи, звертайтесь за АДРЕСОЮ:

Служба у справах дітей Коростишівської міської ради                  

вул. Святотроїцька, 6 каб.35, тел. (04130)5-10-50

Коростишівський районний ЦСССДМ, вул. Соборна площа, 18, каб.58

тел. (04130)5-23-22