10 років спротиву. Історія Олексія Бессарабова

Мінреінтеграції продовжує публікувати історії громадян України, які чинять спротив ворожій окупації в Криму.

Журналіста й аналітика Олексія Бессарабова було незаконно затримано окупаційною владою в Криму у листопаді 2019 року та безпідставно засуджено до 14 років позбавлення волі.

Олексій Бессарабов має дві вищі освіти: навчався у Севастопольському військово-морському інституті імені П. С. Нахімова та у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка на факультеті журналістики. Має офіцерське звання у Військово-Морських силах України, проте пішов у відставку ще задовго до подій 2014-го.

Працював кореспондентом в інформаційних, аналітичних виданнях. З 2009 року – заступник головного редактора часопису «Чорноморська безпека», експерт Центру сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону «Номос». Одружений, має сина.

9 листопада 2016 року Олексія Бессарабова затримали представники ворожих спецслужб, звинувативши його у диверсійній діяльності.

Окупаційний «суд» незаконно засудив журналіста до 14 років увʼязнення.

Насправді Олексія Бессарабова затримали за його професійну діяльність. Зокрема, за журналістські розслідування, в яких він неодноразово зачіпав проблематику Чорноморського флоту рф і Криму.

Наразі Олексій Бессарабов перебуває у колонії суворого режиму в селищі Кочубєєвське Ставропольського краю росії.

«Я – один із понад сотні громадян України, яких ув’язнили в Криму за сфабрикованими справами», – сказав Олексій.

Олексій Бессарабов продовжує свою боротьбу за Україну попри все. Спротив триває!

bes